lauantai 4. tammikuuta 2014

Metsästystäytteinen syksy ja pentuja tulossa


Hyvä päivä
Uusi vuosi vietettiin Ronjan kanssa Lapissa ja samalla kerkesin vähän päivittää kotisivuja ja blogia. Ellen on astutettu ja pentuja odotetaan syntyvän viikolla 6. Täältä löytyy lisätietoa pennuista. Jos monipuolinen harrastus- ja metsästyskaveri kiinnostaa niin ole yhteydessä! Puh.0440303663/hannaraty@tammenkolon.fi
Tobyn jälkeläiset ensimmäisestä pentueesta ovat aloittaneet metsästyksen. Metka haukkui täällä ollessaan ensimmäisen supinsa syttyen sille todella hyvin. Metka on myös syksyllä ollut mukana sorsajahdissa ja noutanut hienosti linnut vedestä. Ansa on jo vanha tekijä metsällä ja sai keinoluolilta A-kokeen suoritettua, joten tyttö on nyt näyttelytulosta vaille KVA-L!
Metka sorsastaa
Metka ja supi
C-pennut ovat lähteneet uusiin koteihinsa ja Capo kerkesi ennen joulu jo käydä meillä kylässä ja trimmissä. Pennuilla tuntuu menevän hienosti uusissa kodeissaan ja me olemme ainakin todella tyytyväisiä meidän Coltiin. Cara on kerennyt jo karata supin perään metsälenkillä, joten mielenkiintoista nähdä mitä näistä tulee kun ne kasvaa isoksi.
veljekset leikkii
mä näytän sulle!
ai näytät vai?
osas ne olla kiltistikin
Capo trimmattuna
Colt poseraa kotisivuja varten
Me olemme syksyn mittaan käyty aika paljon metsällä. Adan kanssa olen myös käynyt parissa agikisassa. Adan kanssa olemme saaneet kolme nollaa kolmosluokasta, joten nyt talven aikana yritetään saada vielä ne viimeiset SM-kisoihin vaadittavat nollat kasaan. Toby on tänä syksynä toiminut todella hienosti metsällä. Vietimme marraskuussa metsästysviikon Kaisan, Petrin ja lasten kanssa. Vaikka päivät eivät olleet pitkiä (koska lapset oli matkassa) saatiin ihan mukavasti saalista. Tobylle kaivettiin neljästä metristä pikku kopasuna pinnalle kaksi mäyrää. Scott toimi myös hienosti saaden yhdestä luolasta kolme mäyrää ja supi. Muutenkin pojat ovat toimineet hienosti ja saalista on tullut. Ada mummokin on töillään muistuttanut miksi se aina välillä laitetaan luolaan.  Adan tytär Ia on aloittanut oikein hienosti metsästysuransa. Ialle kaivettiin pari viikkoa ennen joulua sen ensimmäiset supit luolasta. Gussen piti vaan nopeasti käydä tarkistamassa yksi luola, josko siellä olisi elukkaa. Siellä oli ja siellä Ia haukkui niitä eikä tullut pois, joten eihän siinä sitten mitään voinut kun viedä Gusselle lapiot ja kaivettiin Ialle saaliit pinnalle.
Siellä ne on
syvällä ollaan
mäyrä nousee pintaan
ylpeä Toby kovan urakan jälkeen
Tobyn mäykyt
Scotin supit
Scotin hieno saalis
Ian supit
Ensi viikolla menen Ellenin kansaa ultraan ja samalla haen Scotin ja Staran pennun Muskan, joka menee Heidille sijoitukseen. Tammenkolon metsästyleiri pidetään 28.2-2.3 joten kasvattien, osaomistuskoirien ja urosten jälkeläisten omistajat voivat nyt ilmoittautua mukaan jos kiinnostaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti